Censur?

Whats up with all the freaking censur?
Okej överdiskuterat ämne men känner att jag behöver skriva av mig! Jag förstå inte varför man ska göra vissa saker mer rasistiskt än vad de egentligen är.. Pepparkaksgubbar är inte rasistiskt enligt mig... Ordet negerboll kan jag förstå mer att man ser de som rasistisk.. Men har en rolig historia om de..

En bekant jobba på fritids och de hade en mörkhyad vikarie just den dagen de skulle baka neger/chokladbollar. Personalen var jättehårda med att barnen skulle säga chokladbollar och inte negerbollar just denna dagen på grund av vikarien.. När de är i fullgång med baket kommer vikarien in och utbrister:" OHW bakar ni negerbollar!!"

Det blir inte mer rasistiskt än vad man gör de till!
Men nu över till de senaste, censuren av Kalle Ankas jul! Okej jag håller med rasistiska sterotyper i tomtens verkstad finns inga tvivel på det. Men den gjordes 1930 och de var annorlunda då, låt den bara vara. Jag förstår även att Disney inte vill förknippas med sådana sterotyper men istället för censur kan inte Disney göra en ny uppdaterad variant med leksaker som barn använder idag! Tex en tomtenisse som spelar angry brids, vore inte det bättre?
 

Varför?

Varför varför varför kan aldrig något bli rätt???
Jag frågade kan jag söka denna kursen istället då jag läst konsthistoria inom lärarlinjen? Svaret jag fick var ja det går precis lika bra!!
Tydligen gick de inte precis lika bra då jag nu blivit struken på grund av att förkunskaper saknas!!!
JAG HATAR DENNA SKIT!
Va fan ska jag göra nu... Jag har studieuppehåll på grund av detta??!?!?
HELVETTE!!!!

Första dagen...

Då var den avklarad, stimmigt och hög volym,men förväntade mig inget annat från ett högstadie. Sovmorgon fick jag inte dock, började 9,30 men fick gå upp kl 7 för att komma i tid, de e de som suger med att pendla... Kommer ALDRIG pendla när jag får jobb! Jag vägrar!
Har iaf fått mycket gjort idag, praktiken, lagat mat, powernapat, tränat med Linda och fixat uppgift till eleverna på VFU'n.. Nu blir det en tidig kväll, PUSS!!!

Pirrig...

Imorgon börjar VFU'n, pirrigt som vanligt.. Första gången på högstadiet, men fick iaf Bild oooooch Engelska, kan bli kul :) Fick reda på att det går tåg till Vännäs numera vilket halverar restiden, dock går de inte super ofta men iaf några gånger om dagen :)
Nu sitter jag och ser på Vem kan slå Fillip och Fredrik, inte mitt favoprogram men jag fick se på Allt för sverige innan så klart att älsk ska få välja något nån gång ibland... Dricker Bedtime te ihop om att de gör mig trött :P

RSS 2.0